Υλικά

1 ψάρι μπακαλιάρος (1200 γρ. περίπου)

½ κούπα ελαιόλαδο

4 μέτριες πατάτες κομμένες στα 4

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4

4 μέτρια καρότα χοντροκομμένα

1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο

Θαλασσινό αλάτι χοντρό

1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι

1 κούπα λευκό ξηρό κρασί

Το χυμό από 2 λεμόνια

Νερό

Κοκκινοπίπερο για πασπάλισμα

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε, πλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια

Β) Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το αλάτι ,τους κόκκους μαύρο πιπέρι, το σκόρδο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ακόμη.

Γ) Ρίχνουμε το κρασί και νερό να σκεπάσουμε τα λαχανικά ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 20 λεπτά.

Δ) Προσθέτουμε το ψάρι ,εάν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό, και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά ακόμη.

Ε) Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.

Author

Σχολια