Τίποτα πιο νόστιμο, τίποτα πιο ωραίο, μην ξεχάσετε το κοκκινοπίπερο απογειώνει το πιάτο.
Υλικά
4 αυγά
3 μέτριες ώριμες ντομάτες 600 γρ. περίπου
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
½ κούπα λευκό κρασί
Κοκκινοπίπερο για πασπάλισμα
Παρασκευή
Α) Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε το σκόρδο
Β) Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
Γ) Ρίχνουμε το κρασί χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.
Δ) Σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε 1-1 μέσα στο τηγάνι με προσοχή. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε από την άκρη του τηγανιού λάδι και το ρίχνουμε στα αυγά μέχρι να πήξει το ασπράδι.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.