Πεντανόστιμοι χορταστικοί χωριάτικοι κεφτέδες.
Αρέσουν σε όλους , ειδικά στα παιδιά.
Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κούπα φρέσκια τριμμένη ντομάτα
10 ελιές + 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο
2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
¾ της κούπας τριμμένο κριθαρένιο παξιμάδι
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Παρασκευή
Α) Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές τις βάζουμε στο μπλέντερ με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τις πολτοποιούμε.
Β) Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την φέτα, την ντομάτα, τις πολτοποιημένες ελιές, το κρεμμύδι , το μαϊντανό, το βασιλικό, το δυόσμο, την ρίγανη , αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο παξιμάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γ) Πλάθουμε με τα χέρια μας μεγάλους κεφτέδες τους πιέζουμε με την παλάμη μας και τους αλευρώνουμε.
Δ) Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν καστανόξανθο χρώμα.
Ε) Τους αφαιρούμε και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.