Υλικά

1κονσέρβα τόνου

350 γρ. μακαρόνια νούμερο 10

¼ της κούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας κάπαρη

½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδου

1 κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 σφηνάκι  ούζο

1 κουτ. γλυκού βούτυρο

Παρασκευή

Α) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις ντομάτες.

Β) Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε την κάπαρη, το κοκκινοπίπερο και σοτάρουμε.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι-μαύρο πιπέρι, την ντομάτα και την  ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια.

Γ) Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20¨λεπτά περίπου  Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Δ) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να  βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας.  Με μια τρυπητή κουτάλα περνούμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η σάλτσα με τα μακαρόνια.

Ε) Σερβίρουμε την τονομακαρονάδα ζεστή πασπαλίζοντας λίγο ακόμη κοκκινοπίπερο.

Author

Σχολια