Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ κιλό πέννες ( πενάκι )
¼ της κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250 γρ. άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κούπα χυμό ντομάτας
½ κούπα λευκό κρασί
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Παρασκευή
Α) Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα προσθέτοντας το ελαιόλαδο και ανακατεύοντας.
Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε συνέχεια μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε συνέχεια μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, αλάτι-πιπέρι και την κέτσαπ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας και λίγο ζεστό να σκεπάσει τον κιμά, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Δ) Σε πιάτο βάζουμε τις πένες, τον κιμά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε
Κανείς δεν αντιστέκεται σε αυτό το φαγητό. Κλασικό δοκιμασμένο με σίγουρη την επιτυχία. Μαγειρέψτε το σήμερα κιόλας.