Υλικά

1200 γρ. μοσχάρι σπάλα

1/3 κούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη

1 κούπα λευκό ξηρό κρασί

½ κούπα Μαυροδάφνη Πατρών

4 καρότα κομμένα σε φετάκια

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

1 κουτ. γλυκού ξηρό θυμάρι

Παρασκευή

Α) Κόβουμε σε μερίδες το μοσχάρι .  Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε το μοσχάρι, το μπαχάρι, το πιπέρι, αφήνουμε να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.

Β) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί , προσθέτουμε την μαυροδάφνη λίγο ζεστό νερό να σκεπάσει το  κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας 45 λεπτά περίπου.

Γ) Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καρότα, το πελτέ, το θυμάρι, το αλάτι. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.

Συνοδεύεται υπέροχα με τηγανιτές πατάτες.

Author

Σχολια