Υλικά.
1 ψαρονέφρι 500 γρ. περίπου
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
12 κόκκους μπαχάρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
1 σφηνάκι κονιάκ
½ κούπα λευκό κρασί
1 πράσινο μήλο
12 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κούπα ζωμό βοδινού
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
Σπόρους ροδιού
Παρασκευή
Α) Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες μισού εκατοστού. Καθαρίζουμε το μήλο, κόβουμε σε μικρά καρεδάκια το μήλο και τα δαμάσκηνα.
Β) Σε ένα αντικολλητικό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ,προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, το ψαρονέφρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές . Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Γ) Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, αλάτι-πιπέρι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Δ) Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμησθεί. Προσθέτουμε το ζωμό, το μήλο , τα δαμάσκηνα, την πάπρικα χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10¨. Προσθέτουμε τα φιλετάκια, το μέλι, το βούτυρο κουνάμε κυκλικά το τηγάνι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τους σπόρους ροδιού.
Καλά Χριστούγεννα.