Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. πένες

250 γρ μανιτάρια φρέσκα λευκά

2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

250 γρ. ανθότυρο

1 κούπα γάλα εβαπορέ

1 σφηνάκι κονιάκ

100 γρ λαδοτύρι  Μυτιλήνης

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

1 κουτ. του γλυκού  κόκκοι ροζ πιπέρι

Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες.  Τρίβουμε το λαδοτύρι .

Β) Σε μπολ βάζουμε το ανθότυρο το λιώνουμε με ένα πιρούνι , προσθέτουμε το γάλα ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μισό λαδοτύρι , αλάτι- πιπέρι , ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

Γ) Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό   λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας .

Δ) Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει , προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.

Ε) Σβήνουμε με το κονιάκ  και αφήνουμε να εξατμησθεί.  Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε το μίγμα των τυριών και ανακατεύουμε.  Με μια τρυπητά κουτάλα   παίρνουμε τις πένες κατευθείαν από την κατσαρόλα, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε γρήγορα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ζ) Σερβίρουμε ρίχνουμε το υπόλοιπο λαδοτύρι , το ροζ πιπέρι και πασπαλίζουμε το μαϊντανό.

Author

Σχολια