Υλικά
16 μέτριες γαρίδες
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο
200 γρ. φέτα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Παρασκευή
Α) Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5- 6 λεπτά . Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια.
Β) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ,προσθέτουμε το κρεμμύδι τις ντομάτες, το πελτέ, την ζάχαρη, το κοκκινοπίπερο, το αλάτι, το πιπέρι και το ούζο.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Γ) Προσθέτουμε τις γαρίδες, την φέτα και ψήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις κουνώντας κυκλικά το τηγάνι. Αποσύρουμε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Σημείωση: Το αλάτι και το πιπέρι τα ρίχνουμε με προσοχή λόγω της φέτας και του κοκκινοπίπερου.