Υλικά για 2 άτομα.
360 γραμμάρια κονσέρβα χταπόδι σε φυσικό χυμό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
250 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ψιλές φέτες
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι σκόνη
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτάλια σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 κουτάλια σούπας βούτυρο (προαιρετικά)
Παρασκευή
Α) Βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Β) Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ , την δάφνη και ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει τη σάλτσα.
Δ) Σιγοψήνουμε για 15-20 λεπτά, προσθέτουμε το μακαρονάκι, το χταπόδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Η παραπάνω συνταγή της είναι από το βιβλίο «Φοιτήτρια και στη μαγειρική»