Υλικά
2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες 900 γρ. περίπου
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
Παρασκευή.
Α) Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μπριζόλες και σοτάρουμε για να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.
Β) Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί προσθέτουμε την κέτσαπ, την μουστάρδα, το κοκκινοπίπερο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση για να ξεκολλήσουν τα κατάλοιπα του κρέατος από το τηγάνι.
Γ) Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες. Κουνάμε κυκλικά να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε.