Υλικά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
½ κιλό χοιρινό κιμά από σπάλα
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη με το ζουμί τους
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
2 κούπες ψίχα ψωμιού τριμμένο στο μπλέντερ
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ . γλυκού κοκκινοπίπερο
2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
Λάδι για τηγάνι.
Παρασκευή
Α) Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κιμάδες προσθέτουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ψωμί, το κύμινο, το κοκκινοπίπερο το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Β) Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα αφράτο το μίγμα.
Γ) Πλάθουμε στενόμακρα κεμπάπ, 40-50 γραμμάρια το καθένα.
Δ) Λαδώνουμε ένα αντικολητικό τηγάνι και αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα κεμπάπ και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά γυρίζοντας τα μέχρι να ψηθούν εσωτερικά αλλά να μείνουν ζουμερά και αφράτα.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και τζατζίκι.