1200γρ. χοιρινό από σπάλα
1 κιλό σέλινο
½ κούπα ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σπόρους
1 κούπα λευκό κρασί
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
2 αυγά
Το χυμό από 2 λεμόνια
Παρασκευή
Α) Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Καθαρίζουμε, πλένουμε, χοντροκόβουμε το σέλινο και το ζεματάμε σε καυτό αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και χτυπάμε σε γουδί τους σπόρους του κόλιανδρου.
Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι –πιπέρι το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει(1 ώρα περίπου). Προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
Δ) Σε ένα βαθύ μπoλ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο-λίγο ζουμί από το φαγητό. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα την κουνάμε κυκλικά και αποσύρουμε.