Χυλοπίτες χωριάτικες
Μία παραδοσιακή συνταγή σύγχρονα μαγειρεμένη
Υλικά
250 γραμμάρια χυλοπίτες χωριάτικες
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κονσέρβα ντομάτα αποφλοιωμένη
Αλάτι μαύρο πιπέρι
100 γραμμάρια ελιές
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Παρασκευή
Α) Κόβουμε τις πιπεριές και την ντομάτα σε μικρούς κύβους και τις ελιές σε ψιλές φέτες.
Β) Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τις συσκευασίας. Κρατώντας ένα ποτήρι νερό από τις χυλοπίτες που βράζουν, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Γ) Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές , την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
Δ) Σβήνουμε με το νερό που κρατήσαμε από τις χυλοπίτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι της.
E) Προσθέτουμε στη σάλτσα τις χυλοπίτες που βράσαμε και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Σημείωση: στο εμπόριο υπάρχουν και έτοιμε ελιές σε φέτες
Η συνταγή είναι από το βιβλίο ¨Φοιτήτρια και στη μαγειρική ¨ από τις εκδόσεις Μύρτος