1200 γρ. χοιρινό από σπάλα.
4 κυδώνια.
½ κούπα ελαιόλαδο.
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι.
Αλάτι- μαύρο πιπέρι.
10 κόκκους μπαχάρι.
1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί.
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας.
2 κουτ. σούπας βούτυρο.
2 κουτ. σούπας ζάχαρη.
Παρασκευή
Α) Κόβουμε σε μερίδες το χοιρινό. Καθαρίζουμε ,αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κυδώνια και τα κόβουμε σε τέταρτο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το χοιρινό τα μπαχάρια , το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμη.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το κρέας. Ρίχνουμε το πελτέ, ανακατεύουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 50-60 λεπτά να μαλακώσει το κρέας.
Δ) Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το βούτυρο προσθέτουμε τα κυδώνια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ε) Ρίχνουμε τα κυδώνια με το βούτυρο και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά ακόμη εώς ότου μείνει το φαγητό με την σάλτσα του.