Ξεχωριστός μεζές για τα βράδια του καλοκαιριού μας. Συνοδεύει υπέροχα παγωμένο κρασάκι.
Υλικά
800 γρ. σπάλα χοιρινό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
8 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Α) Κόβουμε σε μπουκίτσες το χοιρινό μας, κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες.
Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μπουκίτσες, αλάτι, μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, τους σπόρους τις μουστάρδας, το κόλιανδρο, και τσιγαρίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές τους.
Γ) Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το βούτυρο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σερβίρουμε .
Η συνταγή αυτή παρουσιάστηκε στο κανάλι Ε στην εκπομπή ΓΥΝΑΙΚΕΣ