Υλικά

500-600γρ. γλώσσα φιλέτο

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

250 γρ. άσπρα μανιτάρια

1 κουτ. του γλυκού βούτυρο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρασοπότηρο άσπρο ξηρό κρασί

½ κούπα κρέμα γάλακτος

Άνηθο ψιλοκομμένο για το πασπάλισμα

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Α) Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες.

B) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις γλώσσες και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.

Γ) Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας.

Δ) Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμησθεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ανακατεύοντας .

Ε) Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από τα ψάρια πασπαλίζοντας με τον άνηθο και σερβίρουμε.

Author

Σχολια