Αγαπημένοι μου φίλοι ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας μιας καινούργιας αρχής, μιας αρχής για καινούργιες δημιουργίες και στόχους. Και επειδή τα σχολεία άνοιξαν ο πρώτος μας στόχος ας είναι να φτιάξουμε σπιτικό κολατσιό για τα παιδιά μας… ας φτιάξουμε λοιπόν εύκολες τυροπιτούλες με φύλλο κουρού, φετούλα και αυγουλάκια.
Υλικά
Για την ζύμη
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ. )
1 πακέτο βούτυρο ( 250 γρ. )λιωμένο
1 γιαούρτι στραγγιστό ( 200 γρ. )
1 αυγό
Για την γέμιση
300 γρ. φέτα πρόβεια τριμμένη
1 αυγό χτυπημένο
Ρίγανη
1 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι
Για το άλειμμα των τυροπιτών
1 κρόκο αυγού
1 κουτ της σούπας γάλα
Παρασκευή
α) Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το αυγό, το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
β) Με ένα πιρούνι λιώνουμε το τυρί και χτυπάμε το αυγό. Σε μπολ βάζουμε την φέτα, προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, την ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
γ)Κόβουμε από την ζύμη κομμάτια σε μέγεθος ενός μανταρινιού, τα τοποθετούμε σε επιφάνεια και τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Με ένα πιάτο του γλυκού κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. ( Η ζύμη που περισσεύει γύρω από τα κομμάτια την μαζεύουμε, την ξαναπλάθουμε και την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο.)
δ) Παίρνουμε από 1 κουτ. της σούπας γέμιση την τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ζύμης, διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα μεγάλο πιρούνι πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει.
Ε) Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις τυρόπιτες. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τις αλείφουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Κελσίου για 25 με 30 λεπτά να πάρουν χρώμα. Συνεχίζουμε μέχρι να ψήσουμε όλες τις τυρόπιτες μας.
Καλή επιτυχία