Η Ευανθία έμενε στο νούμερο 4 στο ισόγειο στην οδό Θεμιστοκλέους κάτω από την Τούλα την Σμυρνιά και σαν μαγειρεύανε συναγωνίζονταν η μία την άλλη , το ίδιο και σαν φτιάχνανε τυρόπιτες . Και πότε άνοιγαν φύλλο και πότε αγόραζαν από τον μπακάλη … μα της Ευανθίας οι τυρόπιτες γίνονταν πιο πικάντικες , πιο πιπεράτες και εκείνη είχε το δικό της μυστικό που το έλεγε μόνο στην κόρη της ” Το γίδινο τυρί κόρη μου ,το γίδινο τυρί “…
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες ( 450γρ)
400 γρ. γίδινο τυρί
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
3 αυγά
1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ (170γρ)
1/2 κούπα ελαιόλαδο (συν 4 κουτ. της σούπας για τη γέμιση)
μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Α) Θρυμματίζουμε το γίδινο τυρί , τρίβουμε στον τρίφτη την κεφαλογραβιέρα και χτυπάμε τα αυγά.
Β)Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά , προσθέτουμε τα αυγά , το γάλα , το ελαιόλαδο , το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε .
Γ) Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ,στρώνουμε τέσσερα φύλλα αλείφοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο , ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε ισόπαχα. Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα αφού τα αλείφουμε με ελαιόλαδο , ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση ,την απλώνουμε και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία αλείφουμε επίσης με ελαιόλαδο .
Δ) Χαράζουμε , ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 50 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα.