Υλικά

100 γρ. τραχανάς γλυκός

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κύβο ζωμό βοδινού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο  μαύρο πιπέρι

3-4 ποτήρια νερό

100 γρ. κρουτόν

100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Παρασκευή

Α) Βάζουμε το νερό να βράσει

Β) Προσθέτουμε τον τραχανά, το βούτυρο, το κύβο, το αλάτι και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά.  Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, προσέχοντας μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε νερό.

Γ) Δοκιμάζουμε αν έχει βράσει ο τραχανάς.  Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα κρουτόν και τη φέτα.

Τρώγεται ζεστός

Σημείωση:  για τα κρουτόν παίρνουμε φέτες ψωμί και τις κόβουμε σε κυβάκια.  Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κυβάκια  1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Author

Σχολια