Αχ Παναγιά μου ως πέρα τρύπαγε την μύτη σου το άρωμα της κανέλας και σαν σε μαγεία να σε τραβούσε για να την γευτείς , και το ήξερε αυτό η Κατίνα , και να σου να ρίχνει κανέλα πάνω από το ρυζόγαλο που πούλαγε στο μικρό μαγαζάκι της στη Θεμιστοκλέους ,στο νούμερο 38, και να σου ο κόσμος ουρά από έξω να περιμένει για το ρυζόγαλο της Κατίνας………..
Υλικά
1 κούπα ρύζι γλασέ
6 κούπες γάλα
½ κούπα ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
3 κουτ της σούπας κορν φλάουερ
2 κούπες νερό
Σκόνη κανέλα για το πασπάλισμα
Παρασκευή
α/ Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το ρύζι το νερό και βράζουμε
για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το νερό
β/ Προσθέτουμε την ζάχαρη 5 ½ κούπες γάλα και σιγοβράζουμε
ανακατεύοντας για 20 λεπτά προσθέτουμε και τις βανίλιες συνεχίζοντας το
ανακάτεμα.
γ/Στην1/2 κούπα γάλα που κρατήσαμε βάζουμε το κορν φλάουρ το διαλύουμε
και το ρίχνουμε στην κατσαρολίτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να κάνει
φουσκάλες και να πήξει.
δ/Σερβίρουμε το ρυζόγαλο μας σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα.