Η κυρά Αρετή πίστευε στο μάτι και έλεγε το Πάτερ ημών εννέα φορές και είχε κρεμάσει στους τοίχους πλεξίδες με σκόρδα. Το μπακάλικο μύριζε πάντα σκόρδο.
Η κυρά Αρετή σε όλα της τα φαγητά έβαζε σκόρδο και τις περισσότερες Κυριακές όταν δεν νήστευε μαγείρευε αρνί στο φούρνο που της το έστελναν τα παιδιά της από το χωριό και μύριζε ο τόπος σκόρδο και η μυρωδιά του σκόρδου έσπαγε τη μύτη μας.
Υλικά
2 κιλά αρνί μπούτι
2 κιλά πατάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
6-8 σκελίδες σκόρδου
Το χυμό από 2 λεμόνια
2 κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
Α) Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το κρέας, τις πατάτες και τα σκόρδα.
Β) Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε την ρίγανη, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε.
Γ) Προσθέτουμε μια κούπα νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 oC για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το κρέας και να ροδίσουν οι πατάτες.
Μυστικό
Για περισσότερη νοστιμιά στο φαγητό με ένα μαχαίρι κάνουμε σε μερικά σημεία σχισμές στο κρέας, αλατοπιπερώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις βάζουμε σε αυτές.