Υλικά για 2 άτομα
200 γρ. προσούτο
½ πακέτο τορτελίνια με τυρί (250 γρ.)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
½ ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ
½ κουτ. Γλυκού μοσχοκάρυδο
50 γρ. κεφαλογραβιέρα
2 κουτ. Σούπας μαιντανό
Αλάτι – πιπέρι
Παρασκευή
Α. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας . Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην ακρη.
Β. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ,προσθέτουμε το προσούτο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά . Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί .Προσθέτουμε το γάλα , αλάτι και πιπέρι , το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
Γ. Ρίχνουμε τα τορτελίνια στο τηγάνι , προσθέτουμε το τυρί ,ανακατεύουμε , πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και αποσύρουμε.