Για έναν Σεπτέμβριο γευστικό και υπέροχο…
Τονομακαρονάδα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και κοκκινοπίπερο. Πως ένα απλό πιάτο μεταμορφώνεται σε ένα γευστικό γκουρμέ για πολλά πολλά μπράβο. Η παρασκευή του είναι εύκολη και νόστιμη αρκεί να έχουμε φρέσκες ντομάτες ,τόνο και κοκκινοπίπερο.
Υλικά
400 γρ σπαγγέτι
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα τόνο καπνιστό 160 γρ
4 μέτριες φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
½ κουτ του γλυκού μέλι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
¼ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
Παρασκευή
α/Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ,το αλάτι ,το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα , το μέλι ανακατεύουμε , χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε.
β/ Παράλληλα σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε αλάτι. Προσθέτουμε τα μακαρόνια , ανακατεύουμε και βράζουμε 1 με 2 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα στην συσκευασία .
γ/Με μια πιρούνα παίρνουμε το σπαγγέτι κατευθείαν από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα, προσθέτουμε τον τόνο ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία
Αντωνία.