Τηγανητά καλαμαράκια
Αγαπημένοι μου φίλοι, συνήθως η μαμά μου μια φορά την εβδομάδα μας έφτιαχνε ψάρι και όταν είχαμε νηστεία καλή ώρα όπως τώρα, της άρεσε να μας φτιάχνει θαλασσινά και περισσότερο μας έφτιαχνε καλαμαράκια και σήμερα σκέφτηκα να φτιάξουμε και εμείς θαλασσινά καλή ώρα όπως η μάμα μου. Όμως τα τηγανητά καλαμαράκια έχουν και αυτά τα μυστικά τους για να γίνουν τραγανά και ωραία. Και ποια είναι αυτά τα μυστικά; Καταρχάς θα πρέπει να τα αλατίσουμε, ύστερα να τα αλευρώσουμε και να τα τινάξουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι, στην συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει ,πρέπει το ελαιόλαδο να καίει και τα ρίχνουμε αραιά στο τηγάνι για να παίρνουν αέρα και να γίνουν τραγανά…
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
Αλάτι
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Λεμόνι
Παρασκευή
α)Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καλαμαράκια, τα αλατίζουμε και τα αλευρώνουμε.
β)Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε αραιά τα καλαμαράκια και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά ανακατεύοντας τα.
γ) Αφαιρούμε τα καλαμαράκια από το τηγάνι τα βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε το λεμόνι.