Υλικά
1 πακέτο βούτυρο ελαιολάδου (250 γρ.)
1 + ¼ της κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1/3 της κούπας γάλα εβαπορέ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
2 κουτ. του γλυκού σόδα
4 ½ κούπες περίπου αλεύρι
2 κρόκοι αυγών + 2 κουτ. γλυκού γάλα εβαπορέ
Παρασκευή
Α) Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, σιγά – σιγά το γάλα, το ξύσμα, την βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Β) Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε την σόδα, σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά για να απορροφηθεί και να αποκτήσουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια σε σχέδια που μας αρέσουν.
Γ) Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας . Σε μπολάκι χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και με ένα πινέλο απλώνουμε το μίγμα πάνω στα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20 λεπτά περίπου.