Τα κουλουράκια με βανίλια της γιαγιάς

Αγαπημένοι μου φίλοι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φτιάχνουμε κουλουράκια για το καλό, για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας! Και φέτος φτιάχνουμε τα κουλουράκια της γιαγιάς, αυτά με το φρέσκο βούτυρο, τα χωριάτικα αυγουλάκια και την βανίλια…

Υλικά
1 πακέτο βούτυρο τύπου Κερκύρας (250 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1/3 της κούπας γάλα εβαπορέ
2 βανίλιες
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (4 ½ κούπες περίπου)
1 κρόκος αυγού + 1 κουτ. γλυκού γάλα εβαπορέ για το άλειμμα των κουλουριών

Παρασκευή
α) Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν.

β) Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μπέικιν, σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά για να απορροφηθεί και να αποκτήσουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.

γ) Πλάθουμε κουλουράκια σε σχέδια που μας αρέσουν.

Δ) Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας. Σε μπολάκι χτυπάμε το κρόκο αυγού με το γάλα και με ένα πινέλο απλώνουμε το μίγμα πάνω στα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία

Καλή Ανάσταση

Author

Σχολια