Το καλοκαίρι θέλει την καλοπέραση του, θέλει την δροσιά του, θέλει το καλό φαί. Για αυτό και εμείς φτιάχνουμε νόστιμα, ζουμερά κεμπάπ και βγαίνουμε έξω στην δροσιά του κήπου, της βεράντας, του μπαλκονιού, στρώνουμε το τραπέζι και απολαμβάνουμε το φαγητό μας μόνοι ή και με παρέα.
Απλά η διάθεση μετράει.

Υλικά
½ κιλό κιμά από χοιρινό
½ κιλό κιμά από ζυγούρι
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν για το άλειμμα των κεμπάπ
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδου
3 κουτ. της σούπας ξερή ρίγανη
3 κουτ. της σούπας ξερός δυόσμος
3 κουτ. του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
2 κουτ. του γλυκού κύμινο
1 κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι

Παρασκευή
Α) Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο
Β) Σε ένα μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες και τους ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο την ρίγανη, τον δυόσμο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το κοκκινοπίπερο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και συνεχίζουμε πολύ καλά το ζύμωμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Γ) Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα λαδώνουμε.
Δ) Λαδώνουμε ένα αντικολητικό τηγάνι το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά και τοποθετούμε τα κεμπάπ. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο, πλευρές. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε μέχρι να ψηθούν εσωτερικά.
Μυστικό : μπορούμε να ψήσουμε τα κεμπάπ μας σε σχαροτήγανο, στο γκριλ ή και στα κάρβουνα.

Καλή επιτυχία
Αντωνία .

Author

Σχολια