Συνεχίζοντας τις συνταγές με ταυτότητα από το βιβλίο “Φοιτήτρια και στη Μαγειρική ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μύρτος .

Υλικά για 2 άτομα

4 αυγά

2 κολοκυθάκια μικρά

1 κ.σούπας ελαιόλαδο

4 κ.σούπας γάλα εβαπορέ

1/2 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά )

αλάτι – μαύρο πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα .

Παρασκευή

α) Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρές ροδέλες.

β) Σε τηγάνι βάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν 10-15 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη .

γ) Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα . Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα

δ) Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την 1 κ. σούπας ελαιόλαδο , αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαινά του και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια και το μίγμα των αυγών . Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι να πάει παντού το μίγμα για 1 λεπτό , γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά ΄, αφήνουμε να πάρει χρώμα και αποσύρουμε .

Για να γυρίσουμε πιο εύκολα την ομελέτα ρίχνουμε την ψημένη μεριά της σε ένα πιάτο και ρίχνουμε πάλι στο τηγάνι την ωμή πλευρά της .

Author

Σχολια