Νόστιμη νηστίσιμη πίτα, ιδανική για το πρωινό
Συνοδεύει υπέροχα τον καφέ μας
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο συν για το άλειμμα του ταψιού
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα κορινθιακή σταφίδα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ μέλι
2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
½ κουτ. γλυκού σκόνη κανέλλας
1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου 2 κούπες συν το πασπάλισμα του ταψιού
Σουσάμι για πασπάλισμα.
Παρασκευή
Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το ρίχνουμε γρήγορα στο μπολ ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και το μέλι ανακατεύοντας.
Β) Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε τις σταφίδες ανακατεύοντας μέχρι να πάνε σε όλο το μίγμα.
Γ) Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μίγμα ισόπαχα. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Δ) Ψήνουμε στους 180 oC για 55 λεπτά.