Με τα υλικά της ντοματοσαλάτας.
Για τη ζύμη.
1 1/2 κούπα σκληρό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κουτ του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι
1 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
3/4 της κούπας χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
6 φύλλα βασιλικού
αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Για την επικάλυψη
1 κιλό ντομάτες κομμένες σε φέτες χωρίς τους σπόρους
2 μικρά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κομμένες πιπεριές σε φέτες
100 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φετάκια
2 κουτ του γλυκού κάπαρη
ρίγανη για πασπάλισμα
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
αλάτι-μαύρο πιπέρι
Παρασκευή
α) Σε μια κούπα βάζουμε το ζεστό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη,
ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλει φουσκίτσες. Σε ένα μπώλ
βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και κάνουμε μια λακουβίτσα.
Προσθέτουμε το μίγμα του χλιαρού νερού, του λαδιού και ανακατεύουμε
σιγά-σιγα με ένα πιρούνι να απορροφήσει το αλεύρι και το νερό.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε να γίνει ελαστική.
Τη βάζουμε σε ένα μπωλ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να
φουσκώσει περίπου 20 λεπτά.
β)Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε
το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το βασιλικό και σοτάρουμε 1-2 λεπτά
να βγάλουν τα αρωματά τους. Τα αφαιρούμε και προσθέτουμε την ντομάτα, το
πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το κοκκινοπίπερο. Ανακατεύουμε,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει τα υγρά της.
γ)Σε αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε τη ζύμη και με τη βοήθεια του πλάστη την
ανοίγουμε και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε απο πάνω σε όλη την
επιφάνεια τη σάλτσα. Προσθέτουμε ,τις πιπεριές, τις ελιές, τα κρεμμύδια, τις
ντομάτες εναλλάξ. Προσθέτουμε την κάπαρη, αλάτι-πιπέρι και τη φέτα.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
δ)Ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου σε δυνατό φούρνο στους 250’C.
Καλή επιτυχία!!