Ένας καταπληκτικός μεζές για όλες τις εποχές, τις ώρες, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους.
Δοκιμάστε το.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
300 γρ. γραβιέρα γλυκιά
200 γρ. κασέρι
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ )
2 αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Παρασκευή
Α) Τρίβουμε τα τυριά και χτυπάμε ελαφρά τα αυγά
Β) Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, το γιαούρτι, τα αυγά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το
Μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να γίνει μια σφικτή γέμιση.
Γ) Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες σε τρία ίσα μέρη.
Δ) Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου, βάζουμε επάνω μία κουταλιά της σούπας από την γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε πακετάκι.
Ε) Σε τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπουρεκάκια και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν καστανόξανθο χρώμα.