Τα ιδιαίτερα …
Υλικά
400 γρ. σπαγγέτι Νο 6
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
6 καυτερές πιπερίτσες
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους
2 κόκκινες ψητές πιπεριές από βάζο (τουρσί)
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά σκόνη
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ( + λίγο για το πασπάλισμα)
αλάτι
Παρασκευή
α) Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ντομάτες και μία από τις ψητές πιπεριές. Ψιλοκόβουμε την δεύτερη πιπεριά .
β)Σε άφθονο αλατισμένο νερό βάζουμε να βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου .
γ)Παράλληλα σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπερίτσες ανακατεύοντας , προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και την πιπεριά , το αλάτι , τη ζάχαρη και την πάπρικα ανακατεύοντας . Τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό ,λίγο ζωμό από τα μακαρόνια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου .
Με μια πιρούνα παίρνουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα που τα βράσαμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την σάλτσα . Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά , προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ψητή πιπεριά , πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε .