Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζω μία από τις ωραιότερες συνταγές μου. Ένα φαγητό

Σούπερ Τροφή. Ιδανικό για την νηστεία μας αλλά και χορτοφάγους.
Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι Ν0 6

500 γρ. μανιτάρια φρέσκα

¼ της κούπας ελαιόλαδο + 2 κουτ. της σούπας για τα μακαρόνια

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου

1 κουτ. σούπας ντομάτας πελτέ

1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της (400γρ)

½ κούπα λευκό κρασί

1 κούπα ζωμό από τα μακαρόνια

½ κουτ. γλ. ζάχαρη

½ κουτ. γλ. μπαχάρι σκόνη

1 πρέζα κοκκινοπίπερο σκόνη

Κουκουνάρι προαιρετικά

Παρασκευή

Α) Καθαρίζουμε την φλούδα από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε όπως τα κρεμμύδια. Τρίβουμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι όπως το κεφαλοτύρι.

Β) Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως. Κρατάμε μια κούπα μακαρονόζουμο , σουρώνουμε ρίχνουμε τις 2 κουτ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Γ) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας . Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το σκόρδο, το μπαχάρι, το κοκκινοπίπερο και το μαύρο πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Δ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε τα κυβάκια της ντομάτας με το χυμό της και το ζωμό από τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Στ ) Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο μακαρόνια, προσθέτουμε από επάνω την σάλτσα μανιταριών πασπαλίζουμε με το τριμμένο κουκουνάρι.

Καλή μας όρεξη.

Author

Σχολια