Σεπτέμβριος .Φοιτητές μακριά από την μαμά και τα υπέροχα φαγητά της . Το βιβλίο μου “Φοιτήτρια και στην Μαγειρική” θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε τις γεύσεις της μαμάς μας μαγειρεμένες όμως με εύκολο, υγιεινό, οικολογικό, οικονομικό και γρήγορο τρόπο ,μαγειρεμένα έως και 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. σπαγγέτι Νο 6

150 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά καρεδάκια

2 κ.σ ελαιόλαδο

2 κρόκους αυγών (φρέσκο)

½ κούπα κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Α) Σε νερό που βράζει ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Β) Σε μπόλ χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά μαζί με την κρέμα γάλακτος και την μισή παρμεζάνα .

Γ) Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε 3-4 λεπτά.

Δ) Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο καυτό τηγάνι, προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Ε) Βάζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και ρίχνουμε πιπέρι.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο <> Εκδόσεις Μύρτος.

Author

Σχολια