Ο έρωτας περνάει από το στομάχι…

Υλικά

400γρ σολομό

2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ κούπα λευκό κρασί

1 κούπα ζωμό λαχανικών

¼ της κούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι μαύρο πιπέρι

1 κουτ του γλυκού ξύσμα λεμονιού

4 κουτ της σούπας άνηθο

Παρασκευή

α/ Πλένουμε, στεγνώνουμε το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε.

α/ Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το σολομό και ψήνουμε για 4-5 λεπτά να κάνει κρούστα.

γ/ Βγάζουμε το σολομό από το τηγάνι και τον αφήνουμε στην άκρη.

δ/Ρίχνουμε το κρασί, το ζωμό και το ξύσμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.

ε/Βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αποσύρουμε.

Μυστικό

όταν ψήνουμε το ψάρι το αφήνουμε να κάνει κρούστα από την μία πλευρά και ύστερα το γυρίζουμε από την άλλη. Έτσι δεν υπάρχει φόβος να διαλυθεί.

Author

Σχολια