Ένα γλυκό δώρο στην αγάπη σας

Για την σοκολατόπιτα

Υλικά

200 γρ. φρέσκο τυρί

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

4 αυγά

1 κούπα γάλα εβαπορέ

1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο

½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

¾ κούπας κακάο γλυκό

2 κουτ. γλυκού μπεικιν παουντερ

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα

2 κουτ. σούπας σπασμένη αμυγδαλόψιχα λευκή

12 βύσσινα κομπόστα

Παρασκευή

 A) Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί, το βούτυρο, προσθέτουμε σιγά – σιγά την ζάχαρη και 1-1τα αυγά.

Β) Ρίχνουμε το γάλα, το λικέρ.  Προσθέτουμε σιγά – σιγά το κακάο, το γαρύφαλλο, το μπέικιν, το αλεύρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Γ) Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC  για 50 λεπτά περίπου.  Βγάζουμε την σοκολατόπιτα και την ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Δ)  Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα.   Ζεσταίνουμε  ελαφρά την κρέμα.  Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την κρέμα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.

Ε) Γλασάρουμε την σοκολατόπιτα  παίρνοντας με την κουτάλα το γλάσο  και ρίχνοντάς  το στο κέντρο του γλυκού σιγά – σιγά και απλώνοντας το.  Πασπαλίζουμε με την αμυγδαλόψιχα και διακοσμούμε στην μέση του γλυκού τα βύσσινα.

Σημείωση: Ιδανικό φρέσκο τυρί για την σοκολατόπιτα είναι και το Κατίκι Δομοκού.

Author

Σχολια