Υλικά

1 κούπα μαργαρίνη

1 κούπα γάλα εβαπορέ

2 κούπες ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά

125 γρ. κουβερτούρα

1 κουτ. γλυκού κοφτή σόδα

1 κουτ. γλυκού  κοφτή κανέλα σκόνη

Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα

Παρασκευή

Α. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Β. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα . Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί ,προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει .Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν βράσει το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα .Ρίχνουμε το μίγμα σιγά σιγά στο μίξερ .

Γ. Προσθέτουμε την κανέλα , την σόδα , το αλεύρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Δ. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 50 λεπτά .

Author

Σχολια