Για καλοκαιρινούς μεζέδες.
Απλά νόστιμες, υγιεινές, εκλεκτές!!!
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
6 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι- πιπέρι
Ρίγανη
Παρασκευή
Α) Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε τα ψάρια από τα εντόσθια τους. Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες.
Β) Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί , προσθέτουμε τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, το χυμό από το λεμόνι, κουνάμε κυκλικά το ταψί και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Γ) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 ο C και ψήνουμε τις σαρδέλες για 40-45 λεπτά περίπου να μείνουν με το λάδι τους.