Μια ξεχωριστή συνταγή ιδανική για να συνοδέψουμε και τα ψητά μας.
Υλικά
1 ½ κιλά πατάτες
250 γρ. φέτα
150 γρ. ανθότυρο
½ κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
3 κρεμμύδια ξερά
3 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας μέλι
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
Κοκκινοπίπερο
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
Τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
Παρασκευή
Α) Καθαρίζουμε κει κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες.
Β) Σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε νερό τις πατάτες και όταν αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Γ) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σοτάρουμε για 5-6 λεπτά , προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Δ) Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε εναλλάξ κρεμμύδια, φέτα, ανθότυρο, ελιές, βάζουμε αλάτι-πιπέρι, κοκκινοπίπερο, ρίγανη πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10 λεπτά περίπου.
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΓΥΝΑΙΚΕΣ στο κανάλι Ε