Πασχαλινά κουλουράκια
Αγαπημένοι μου φίλοι πλησιάζοντας το Πάσχα, νιώθω σαν ευθύνη, σαν υποχρέωση δική μου να μπω στην κουζίνα μου και να φτιάξω πασχαλινά κουλουράκια, να μυρίσει το σπίτι βούτυρο, να μυρίσει βανίλια, μα όχι δεν είναι υποχρέωση, είναι η ανάγκη μου να δώσω την αγάπη μου μέσα από τα κουλουράκια μου…

Υλικά
1 πακέτο βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου(225 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά
1/3 της κούπας γάλα εβαπορέ
4 βανίλιες
2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (4 ½ κούπες περίπου)
1 κρόκος αυγού συν 1 με 2 κουτ. γλυκού γάλα εβαπορέ για το άλειμμα των κουλουριών

Παρασκευή
α) Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μπολ του μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν.

β) Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά για να απορροφηθεί και να αποκτήσουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη.

γ) Πλάθουμε κουλουράκια σε σχέδια που μας αρέσουν.

Δ) Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας. Σε μπολάκι χτυπάμε το κρόκο αυγού με το γάλα και με ένα πινέλο απλώνουμε το μίγμα πάνω στα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία

Καλή Ανάσταση

Author

Σχολια