‘Ένα φαγητό ταυτότητας μαγειρεμένο αλλιώς…

Αντί κόκορα κοτόπουλο, αντί μακαρόνια Νο5 πένες, το αποτέλεσμα πιο γρήγορα μαγειρεμένο, εξίσου νόστιμο. Mε μπόλικο κεφαλοτύρι.

Υλικά

600γρ. μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο.

¼ της κούπας ελαιόλαδο + για τα μακαρόνια

350 γρ. πένες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

½ κούπα άσπρο κρασί

½ κούπα ζωμό κοτόπουλου

1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας

1 ξυλάκι κανέλα

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο σκόνη

½ κουτ. του γλυκού βούτυρο

Αλάτι-μαύρο πιπέρι

Τριμμένο κεφαλοτύρι

Παρασκευή

Α)Κόβουμε τα μπουτάκια σε μικρότερα κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.

Β)Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το κοκκινοπίπερο, το ξυλάκι κανέλλας ανακατεύοντας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πελτέ, την ζάχαρη σοτάροντας, ρίχνουμε και το σκόρδο.

Γ)Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί προσθέτουμε το ζωμό κότας, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του. Προσθέτουμε το βούτυρο και αποσύρουμε.

Δ)Παράλληλα έχουμε βράσει τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις, τις σουρώνουμε ,προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ε)Σερβίρουμε τα μακαρόνια, περιχύνουμε την σάλτσα με το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι.

Author

Σχολια