Υλικά

Για τα παντζάρια

1/2 κιλό παντζάρια με την φλούδα τους
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδου με την φλούδα του
2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο συν λίγο για το σερβίρισμα
1 με 2 κουτ της σούπας λευκό ξυδι για το σερβίρισμα
Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη για το σερβίρισμα
Αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το ντιπ ανθότυρου

300 γρ ανθότυρο
100 γρ γιαούρτι σραγγιστό
50 γρ κασέρι τριμμένο
3 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ της σούπας λευκό ξύδι
1 κουτ της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
Αλάτι μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

α/ Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε
τα παντζάρια πιέζουμε το σκόρδο με το χερι μας να λιώσει και το βάζουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε απο επάνω τους το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Πετάμε το σκόρδο , αφαιρούμε την φλούδα απο τα παντζάρια και τα κόβουμε στην μέση.

β/ Παράλληλα σε μπολ λιώνουμε το ανθότυρο με ενα πιρούνι προσθέτουμε
το γιαούρτι, το κασέρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

γ/ Σε μία πιατέλα βάζουμε τα παντζάρια, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το ξύδι πασπαλίζουμε με την ρίγανη . Συνοδεύουμε με το ντιπ ανθότυρου .

Μυστικά

Ψήνοντας τα παντζάρια στο φούρνο χωρίς νερό μαγειρεύονται με τα δικά τους υγρά και ετσι γίνονται ακόμα πιο γευστικά και υγειινά !

Author

1 Comment

  1. Δεσποινα-Ιωαννα Χρυσοβεργη Reply

    Θαυμασιεε οι συνταγεε. Μπραβο

Σχολια