Μας αρέσουν οι πίτες με σπιτικό τραγανό φύλλο και τις φτιάχνουμε μόνο και μόνο για αυτούς που αγαπάμε.
Υλικά
Για την ζύμη
Χλιαρό νερό ¾ της κούπας
2 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
¼ της κούπας ελαιόλαδο συν ¼ για το άλειμμα του ταψιού και
το άλειμμα του επάνω φύλλου
Αλάτι ,μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα κοκκινοπίπερο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( όσο πάρει)_ [ 3 ½ κούπες περίπου]
Για την γέμιση
300 γρ. ανθότυρο
300γρ. φέτα
¼ της κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα γάλα
4 αυγά χωριάτικα
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Μία πρέζα κοκκινοπίπερο
Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
α/Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό ,προσθέτουμε το μηλόξιδο ,το ελαιόλαδο , το αλάτι, το κοκκινοπίπερο, το μαύρο πιπέρι. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλέυρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να απορροφήσει το νερό όλο το αλεύρι . Αφαιρούμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη αφράτη και ελαστική ,την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την κρατάμε στην άκρη.
β/ Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο και την φέτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα ,τα αυγά ,τον άνηθο, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.
γ/ Χωρίζουμε την ζύμη μας σε δύο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα, αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο , στρώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε την γέμιση ισόπαχα. Στρώνουμε από επάνω το δεύτερο φύλλο . Αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο ,την χαράζουμε και την ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για μια ώρα περίπου να πάρει χρώμα
Καλή επιτυχία