Της Αναλήψεως πηγαίναμε για μπάνιο στον Σκαραμαγκά. Ήταν το πρώτο μας μπάνιο.
Η μαμά έλεγε πως αυτή τη μέρα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα ή έστω να βρέξουμε τα πόδια μας έτσι ώστε να φύγουν οι αρρώστιες του χειμώνα, έτσι ώστε να φύγει οτιδήποτε κακό έχουμε επάνω μας. Παίρναμε μαζί μας και κεφτέδες….
Υλικά
¾ μοσχαρίσιο κιμά
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μόνο την ψίχα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
Ένα τσικ κοκκινοπίπερο
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Α) Σε νερό μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Στον τρίφτη τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Β) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αυγό, το δυόσμο, το μαϊντανό, την ρίγανη και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Γ) Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά.
Μυστικό:
Αφήνουμε λίγη ώρα το μίγμα του κιμά στο ψυγείο για να σφίξει και να μπορούμε να τον πλάσουμε πιο εύκολα ακόμη για να αναδείξει τα αρώματά του.
Τσικ: πρέζα