Το μυστικό τους το κόκκινο κρασί και τα ψιλοκομμένα υλικά στο μούλτι.
Δοκιμάστε τα, αξίζει.
Υλικά: Για τα σουτζουκάκια
750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μαϊντανό για πασπάλισμα
Για την σάλτσα
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
½ ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Νερό 1 κούπα περίπου
Παρασκευή
Α) Στο μούλτι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο , το μαϊντανό και κάνουμε ψίχουλα το ψωμί.
Β) Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι το σκόρδο, το μαϊντανό, τα ψίχουλα ψωμιού, προσθέτουμε το αυγό, το κύμινο, το κοκκινοπίπερο, το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε το κρασί, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια.
Γ) Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τηγανίζουμε 2-3 λεπτά, τα γυρίζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν καστανόξανθο χρώμα. Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Δ) Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αμέσως το πελτέ, το σκόρδο ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι-πιπέρι, ζάχαρη, νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε στην σάλτσα τα σουτζουκάκια και ψήνουμε 5-10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Συμβουλή: Εάν το μίγμα στα σουτζουκάκια βγει σφικτό προσθέτουμε μέσα λίγο κόκκινο κρασί. Αν το μίγμα βγει αραιό τότε προσθέτουμε ακόμη λίγα ψίχουλα ψωμιού.