Υλικά
450 γρ. μπάμιες κατεψυγμένες
250 γρ. στήθος κοτόπουλου
¼ της κούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Αλάτι- μαύρο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
400 γρ. χυμό ντομάτας
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Παρασκευή
Α) Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.
Β) Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τις μπουκιές και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν. Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Γ) Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις μπάμιες ρίχνουμε το ξύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, την ζάχαρη λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν οι μπάμιες.
Δ) Στο τηγάνι προσθέτουμε τις μπουκιές, το μαϊντανό, το γιαούρτι ανακατεύουμε απαλά κυκλικά το φαγητό να ενωθούν οι γεύσεις και αποσύρουμε.
Ε) Πασπαλίζουμε με κοκκινοπίπερο και μαϊντανό.