ΥΛΙΚΑ

2 Μέτριες μελιτζάνες φλάσκες.

2 Μεγάλες ώριμες ντομάτες.

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Αλάτι-μαύρο πιπέρι.

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη.

2 σκελίδες σκόρδο.

1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί.

2 κουτ. σούπας μαϊντανό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Α) Κόβουμε τις μελιτζάνες σε πάχος ½ εκατοστού. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για ½ ώρα, και τις στραγγίζουμε. Τρίβουμε τις ντομάτες, κόβουμε τα σκόρδο σε ψιλές φετούλες , ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί, τοποθετούμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Γ) Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι την ζάχαρη, το σκόρδο και το κρασί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Δ) Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε πιάτο και τις περιχύνουμε με την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό

Author

Σχολια