Ένας Μεσογειακός παραδοσιακός μεζές για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.
Υλικά
800 γρ. μέτρια καλαμαράκια
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο
½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
Αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί.
Παρασκευή
Α) Πλένουμε τα καλαμαράκια και αφαιρούμε το χόνδρο.
Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα καλαμαράκια, το πελτέ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Γ) Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, το μπαχάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι-πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Δ) Ρίχνουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα καλαμαράκια 30-35 λεπτά να μείνουν με το λάδι τους.
Συνοδεύεται υπέροχα με παγωμένη μαύρη μπύρα.