Ένα πεντανόστιμο υγιεινό γλυκάκι για κάθε στιγμή της ημέρας που περιέχει σούπερ τροφές όπως ελαιόλαδο, καρύδια, πορτοκάλι.
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα καρυδόψιχα
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Καρύδια για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλούδες πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλλας
Παρασκευή
Α) Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα καρύδια
Β) Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα έως ότου να σκουρύνει. Προσθέτουμε την καρυδόψυχα το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ακόμη.
Γ) Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλλας να βράσουν 7-8 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά – σιγά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Δ) Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου απορροφήσει το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι.
Ε) Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε μια-μια κουταλιά και πλάθουμε τον χαλβά σε μακρόστενο σχήμα. Πασπαλίζουμε με σπασμένα καρύδια και σερβίρουμε.